Bariérové ošetřovatelské techniky na standardním oddělení - Fricová, Bára (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato práce se zabývá problematikou dodržování bariérových ošetřovatelských technik na standardních lůžkových odděleních. V teoretické části jsou zmíněna základní fakta, která blíže souvisí s hlavním tématem práce. Tato část práce zahrnuje infekce spojené se zdravotní péčí, hygienu a dezinfekci rukou, dezinfekci a sterilizaci, osobní ochranné pracovní pomůcky a zásady bariérových ošetřovatelských technik. Průzkumná část se věnuje analýze výsledků dotazníkového šetření a nepřímého pozorování.
Barrier nursing techniques in the standard ward
Keywords: bariérové ošetřovatelské techniky; infekce spojené se zdravotní péčí; dezinfekce; standardní oddělení; pozorování.; barrier nursing techniques; healthcare associated infections; disinfection; standard ward; observation.