Alfa - Al2O3 pro transparentní keramiku - Richter, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce byla orientována na ověření základních technologických oprací: katalytický rozklad práškového hliníku v isopropylalkoholu na isopropoxid hlinitý, izolaci a čištění isopropoxidu hlinitého atmosférickou a vakuovou destilací, hydrolýzu isopropoxidu hlinitého vodní parou v plynné fázi, sušení hydroxidu hlinitého, kalcinaci hydroxidu hlinitého na alfa-Al2O3-korund.
Alfa - Al2O3 for transparent ceramic
Keywords: technická keramika; transparentní keramika; korundový prášek