Katastrální právo - Maksová, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na katastrální právo týkající se katastrálních úřadů, s nimiž souvisí katastr nemovitostí. Je zde vysvětlený katastr nemovitostí z hlediska historie a jeho správy. Dále se tu rozebírají jednotlivé listiny, které katastr používá. V poslední řadě se má práce zabývá jednotlivými vlastnickými zápisy věcných práv k nemovitosti. Praktická část rozebírá Katastrální pracoviště Kutná Hora a dále statistické údaje týkající se listu vlastnictví v tomto katastrálním obvodu.
Land registry
Keywords: katastrální úřady; katastry; katastrální právo; listiny; land registers; register right; documents