Srovnávací studie České republiky a Japonska - problematika sebevražd - Sobolová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována problematice sebevražd a sebevražednosti v České republice a v Japonsku. Jedná se o práci teoretického charakteru, která je zaměřená na období dvacátého a jednadvacátého století. Práce se zabývá rozdíly a podobnostmi České republiky a Japonska v problematice sebevražd. Cílem práce je srovnání obou zemí v dané problematice.
Comparative study of the Czech Republic and Japan - the issue of suicides
Keywords: sebevraždy; Japonsko; Česká republika; náboženství; prevence; suicides; Japan; Czech Republic; religion; prevention