Režimy krásy - vnímání vlastní atraktivity v kontextu současných ideálů krásy - Klečková, Romana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku vnímání ideálu krásy. Skládá se z teoretické a praktické části. V teoretické části budou stručně rozebrány jednotlivé milníky ideálů krásy z dějin pojetí krásy zejména tedy ty, které zásadně ovlivnily smýšlení žen i mužů celého světa ve snaze se těmto ideálům přiblížit. Dále bude převážně u žen rozebrána denní péče o sebe a svůj vzhled počínaje základními úkony, konče nadměrnými úpravami svého těla jako jsou plastické operace. Praktická část je realizována pomocí kvalitativního výzkumu polo-strukturovaným interview. Tento výzkum je zaměřen výhradně na ženy s cílem analyzovat, co všechno jsou ženy schopny udělat pro přiblížení se současnému ideálu krásy.
Modes of beauty - The perception of own attractiveness in context of contemporary ideals of beauty
Keywords: ideál; krása; plastické operace; ženy; ideal; beauty; plastic surgery; women