Studium vlivu složení kompozitního materiálu pro výrobu veslařských lodí na jejich vlastnosti - Smetanová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá kompozitními materiály využívanými v lodním průmyslu se zaměřením na veslařské lodě. Literární rešerše pojednává o vlastnostech kompozitu, veslování, materiálech a technologiích výrob používaných v lodním průmyslu a výrobě veslařských lodí. Experimentální část je zaměřena na studium fyzikálně - mechanických vlastností kompozitů vyrobených ruční laminací. Především je zkoumán vliv obsahu výztuže na výsledné vlastnosti kompozitu pro různé typy tkanin a nasákavost vzorků ve vodě.
Study of the influence of the composition of composite material used for the production of rowing boats on their properties
Keywords: kompozity; veslování; lodní průmysl; epoxidové pryskyřice; gelcoat; nasákavost; composites; rowing; shipping industry; epoxy resin; gelcoat; water absorption