Apitoxin - jed včely medonosné - Kučerová, Pavla (Univerzita Pardubice, 1998)
Včelí jed je produktem jedové žlázy samic rodu Apis. Jedná se o směs biologicky aktivních látek různé chemické struktury, převážně proteiny a peptidy.
Apitoxin - the venom of honey bee
Keywords: včelí jed; jedový aparát; mellitin; apamin; MCD peptid; hyaluronidáza; fosfolipáza A2; secapin; tertiapin; adolapin; minimin; procamin; virapin