Podpora rozvoje regionů České republiky prostřednictvím strukturálních fondů Evropské unie - Kovárník, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá problematikou klastrů v pardubickém regionu. Cílem regionální politiky Evropské unie pro plánovací období 2007-2013 je zvýšit konkurenceschopnpst EU a být konkurentem vyspělým ekonomikám světa. Práce se zabývá otázkou, nakolik tyto klastry přispívají k růstu produktivity a konkurenceschopnosti.
Support of the development of the regions of the Czech Republic through the structural funds of the European Union
Keywords: pardubický region; klastry