Ošetřovatelský proces u nemocných po operaci katarakty - Slavíková, Petra (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se snaží zjistit, které příznaky přivedly pacienty k operaci katarakty a následné zlepšení jejich celkového stavu po operaci. Práce dále porovnává operaci ambulantní a operaci v rámci hospitalizace a poukazuje na ošetřovatelskou problematiku a katarakty.
Nursing process in patients after cataract surgery
Keywords: katarakta; ošetřovatelský proces; šedý zákal; oční čočka