Porovnání kupní smlouvy podle Obchodního zákoníku s kupní smlouvou ve Francii - Bezdíčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá porovnáním české a francouzské úpravy kupní smlouvy. Zaměřuje se na českou kupní smlouvu upravenou v Obchodním zákoníku. Francouzskou kupní smlouvou se zabývá hlavně v těch bodech, které se od české odlišují. Práce je rozdělena na čtyři části, na obecnou část, povinnosti prodávajícího, povinnosti kupujícího a vedlejší ustanovení.
A comparision of a Czech republic of purchase according to the czech business code and a french contract of purchase
Keywords: kupní smlouva; obchodní zákoník; závazková práva; porovnání