Ekonomika sportu v České Republice - Sochor, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce popisuje ekonomiku sportu v České republice. Člení sport dle výkonnostních kritérií, zohledňuje význam sportu pro kultivaci jedince a zabývá se možnými externalitami sportu. Dále analyzuje zdroje financování sportu. Navrhuje doporučení na řešení možných nedostatků ve způsobu financování sportu v České republice. Poslední část je věnována komparaci způsobů financování sportu v České republice a vybraných zemích Evropské unie. Také jsou zde shrnuty problémy ekonomiky sportu v České republice.
Economy of Sport in the Czech Republic
Keywords: sport; zdroje financování; komparace; Česká republika; sport; sources of funding; comparison; Czech republic