Problematika a perspektivy individuální mobility v sídelních celcích - Tilgner, Andreas (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zaměřuje na popsání problematiky individuální mobility v sídelních celcích. Pojednává o růstu míry urbanizace a intenzity dopravy ve městech a také nárůstu negativních dopadů dopravy na kvalitu života a lidské zdraví obyvatel. Zkoumá velký význam individuální automobilové dopravy, nutnost její transformace či regulace z důvodu ochrany životního prostředí a dopady spojené s ekologickými opatřeními na automobilový a energetický průmysl i společnost.
Issues and perspectives of individual mobility in a residental areas
Keywords: individuální mobilita; městská doprava; individuální automobilová doprava; elektromobilita; ochrana životního prostředí; individual mobility; city transport; individual car transport; electromobility; environmental protection