Česko-německé vztahy: Přátelství na částečný úvazek? Komparativní výzkum v Aši - Jirka, Luděk (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá stavem česko-německých vztahů ve městě Aš v Karlovarském kraji na západě Čech. Podstatná je tragická minulost a současná spolupráce. Hlavním tématem je otázka česko-německého přátelství či nepřátelství v současné době.
Czech-German relations: Part - time friendship? Comparative research in Aš
Keywords: Czech-german relations; Aš; friendship; Sudeten German relations; Unsudeten German relations; relations at more highly category; domicileds and "wordly-wises" citizens; česko-německé vztahy; Aš; přátelství; sudetoněmecké vztahy; nesudetoněmecké vztahy; vztahy ve vyšší třídě