Experimentální elektronicky řízená vstřikovací jednotka pro vznětové motory automobilů kategorií M2 a N2 - Škaroupka, Jan (Univerzita Pardubice, 2003)
V práci je proveden rozbor současných a perspektivních vstřikovacích systémů používaných u vznětových motorů vozidel kategorií M2 a N2, ekologie vznětového motoru a s tím související emisní předpisy, jejich vývoj, dále pak návrh experimentální elektronicky řízené vstřikovací jednotky, popis konstrukce celé jednotky včetně výkresové dokumentace.
Experimental electronically controlled fuel injection pump for diesel engines in the categories M2 and N2
Keywords: vstřikování; elektronické řízení; vznětové motory; emisní limity