Význam dokladů při dokazování v daňovém řízení - Droznová, Irena (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá významem dokladů při dokazování v daňovém řízení se zaměřením na dokazování při kontrole daně z příjmů. Úvodní kapitoly seznamují s daňovým řízením, s jeho základními zásadami a pojmy daňový a účetní doklad. Další část se zabývá evidencemi (účetní a daňovou), které jsou při kontrole daně z příjmů předkládány, zásadou dokladovosti především v souvislosti s prokazováním daňových výdajů (nákladů) a některými problémy z praxe. V závěrečných kapitolách je naznačen postup v případech, kdy jsou v účetnictví zjištěny závažné chyby nebo kdy daňový subjekt neunese své důkazní břemeno.
Significance of documents in probation during taxation procedure
Keywords: daňové řízení; dokazování; doklady; daňové doklady; účetní doklady; daň z příjmů; účetnictví; zákon o účetnictví