Dívčí měšťanská škola v Přelouči (1890-1939) - Jirásková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce obsahuje stručné dějiny organizace školství a dále charakterizuje město Přelouč a možnosti vzdělávání, které tato obec ve sledovaném období nabízela. Hlavní částí jsou pak dějiny dívčí měšťanské školy, které reflektují léta 1890-1939.
Girls school in Přelouč (1890-1939)
Keywords: školství; škola; 19. století; 20. století; Přelouč; dějiny; education; school; 19th century; 20th century; history