Řešení optimalizačních úloh na realitním trhu s využitím vícekriteriálního rozhodování - Letáček, Luděk (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zaměřuje na metody vícekriteriálního rozhodování, které jsou využity v praktické části pro vyhledávání nemovitostí na realitním trhu, které jsou relativně jednoznačně doporučeny pro konečný výběr. Vytvořená aplikace rozhoduje nad daty, které jsou poskytnuty z českého realitního serveru Sreality.cz. V práci je popsán postup procesu rozhodování, způsoby stanovování jednotlivých vah kritériím, metody výběru kompromisní varianty a teorie pro tvorbu cen na realitním trhu, včetně faktorů, které jsou při investování do nemovitosti pro kupující nejdůležitější.
Solving optimization tasks on the real estate market using multi-criteria decision-making
Keywords: vícekriteriální rozhodování; teorie rozhodování; rozhodování za jistoty; metody hodnocení variant; metody stanovení vah; fuzzy metody vícekriteriálního rozhodování; ceny nemovitostí; multi-criteria decision-making; decision-making theory; decision-making under certainties; multicriteria evaluation of variants; weighting methods; fuzzy decision-making; market price of the property