Vzdělávání zaměstnanců veřejné správy - Novotná, Petra (Univerzita Pardubice, 2006)
Ve své bakalářské práci popisuji proces vzdělávání zaměstnanců veřejné správy. Má pozornost je soustředěna nejprve na obecné vymezení pojmů souvisejících s veřejnou správou a se vzděláváním pracovníků. Poté se věnuji charakteristice povinností, vyplývajících ze zákona v oblasti vzdělávání. Poslední kapitoly jsou věnovýny institucím, které vzdělávání zajišťují, a program Phare 2002, jenž se do poloviny roku 2006 problematice vzdělávání úředníků věnoval. V samotném závěru práce je zpracován krátký sociologický výzkum ve formě dotazníku, jenž byl e-mailem odeslán pracovníkům Magistrátu města Pardubice.

In my bachelor work I describe the educational process of public service employees. Firstly is my attention concentrated upon common delimitation notions associated with public service and education of workers. After that I attend to characteristies duties resulting from law in the educational area. The latest chaps are presentated for institutions, which ensure the education and the program Phare 2002, which dealed with educational problems of officials by the middle of the year 2006. In findings of my work is proessed short sociological research in the form of questionary, which was sent by e-mail.
Education of public service employees
Keywords: Public service; Education; special qualification; education of sales executive; accreditation; training programs; Vzdělávání; odborná způsobilost; vedoucí pracovníci; akreditace; Phare 2002; veřejná správa