Optimalizace tisku map na tiskovém stroji Roland 700 - Tomeš, Vladimír (Univerzita Pardubice, 1996)
Podstatou práce je kontrola vícebarevného tisku map na ofsetovém archovém stroji Roland 700. K vlastnímu měření byl vybrán tisk Školního atlasu světa. V první fázi se jedná o kontrolu kvality tisku čarových a plošných prvků v průběhu tisku nákladu. V druhé fázi je sledována kvalita připravených filmových předloh pro jednotlivé barvy.
Optimization of the map printing on Roland 700 press
Keywords: vícebarevný tisk; tisk map; kvalita tisku; ofsetový tisk