Ochrana osobnosti v občanském právu - Hrubá, Ladislava (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá ochranou osobnosti - fyzických osob v občanském právu. Popisuje historický vývoj všeobecného práva na ochranu osobnosti, právní základy ochrany osobnosti a charakterizuje jednotlivé předměty ochrany osobnosti.
Protection of the personality a civil law
Keywords: občanské právo; ochrana osobnosti; Listina základních práv a svobod; Občanský zákoník