Kočka jako sociální činitel - Vlková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá různými aspekty vzájemného vztahu mezi kočkou a člověkem. Zaměří se mimo jiné i na terapeutické a komerční stránky vztahu. Dále se zaměří na vnímání zvířete jako zdroj potravy vs. domácí mazlíček. Bude zkoumat sociální roli kočky vůči člověku v kočičí kavárně a na výstavě koček.
Cat as a social factor
Keywords: kočka; chov koček; kočičí kavárna; human-animal studies; domácí mazlíčci; lidé; zvířata; Cat; Cat breeding; Cat Café; Human-Animal studies; pets ownership; people; animals