Informační systémy v řízení stavebního podniku - Tomek, Radan (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce je orientována na rozbor podmínek fungování některých informačních systémů využitelných stavebním podnikem, které jsou pro řízení podniku jako celku a současně umožňují řídit stavební výrobu, která je organizována na základě projektové organizace. Jednotlivé systémy jsou porovnávány a na základě postupu podle metody SWOT je provedeno doporučení z hlediska jejich vhodnosti pro stavební podnik dané velikosti. Dále jsou rozebírány možnosti aplikace kalkulačně plánovacího software IPOS ve společnosti Skanska CZ, a. s. V praktické části je provedeno ověření charakteristik z hodnocení jednotlivých systémů na příkladu daného software IPOS u firmy Skanska CZ. V poslední kapitole pak práce obsahuje analýzu datových toků zkoumaných procesů metodou strukturované procesní analýzy, vymezuje případné kritické stavy a kritické faktory úspěchu, dále pak návrhy na možná vylepšení či řešení úprav v systému.
Information systems in management of construction firm
Keywords: Informační systémy; Informační technologie; stavebnictví; stavební firmy; investiční výstavba; analýza dat; Skanska CZ, a. s.; řízení podniku; SWOT analýza