Stabilita kvercetinu v celulózovém materiálu - Tyemnyák, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Teoretická část diplomové práce je soustředěna na chemické, fyzikální a biologické vlastnosti kvercetinu patřícího mezi bioflavonoidy. Další část popisuje jeho zdravotní účinky dopad na lidský organismus. V této práci je také za pomoci několika vědeckých publikací charakterizována stabilita kvercetinu za různých podmínek, mezi které patří teplota, pH a relativní vlhkost. Experimentální část je věnována stabilitě kvercetinu absorbovaného v celulózovém materiálu za různých skladovacích podmínek.
Stability of quercetin in celulose material
Keywords: kvercetin; chemické, fyzikální a biologické vlastnosti; zdravotní účinek; stabilita a UV-VIS spektrofotometrie; quercetin; chemical, physical and biological properties; health effects; stability and UV-VIS spectrophotometry