Rámcová analýza trhu pro zhodnocení tržního uplatnění inovace indoorových vzduchových filtrů řady ACF - Náhlík, Šimon-Petr (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá rámcovou analýzou trhu s cílem zhodnotit tržní uplatnění inovace vzduchových filtrů řady ACF. V první části je provedena rešerše odborné literatury a definovány relevantní pojmy. Popsán je literaturou doporučovaný postup při analýze marketingového makroprostředí, určení velikosti trhu a stanovení konkurenčních podmínek včetně identifikace hlavních konkurentů a substitučních technologií. Součástí práce je také situační analýza klíčových tržních segmentů se sestavením SWOT analýzy pro každou oblast. Praktická část obsahuje specifikaci manažerského problému a vlastní analýzu trhu pro inovaci vzduchových filtrů na bázi ACF provedenou dle doporučovaných fází popsaných v teoretické části. Výstupem je zhodnocení aktuálního stavu trhu a konkurenční situace v jednotlivých identifikovaných tržních segmentech. Na závěr jsou formulovány hlavní závěry a doporučení pro úspěšné uvedení zamýšlené novace do praxe.
Framework Market Analysis for Evaluating the Market Application of the ACF Indoor Air Filter Innovation
Keywords: rámcová analýza trhu; situační analýza trhu; SWOT analýza; indoorové vzduchové filtry; ACF filtry; market framework analysis; market situation analysis; SWOT analysis; indoor air filters; ACF filters