Nové přístupy k problematice evakuace - Kašparová, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o evakuaci jako o jednom z hlavních způsobů ochrany obyvatelstva před mimořádnými událostmi. První část práce je zaměřena na teoretický výklad základních pojmů týkajících se evakuace a na proces evakuace samotný, na nové přístupy k této problematice a na složky integrovaného záchranného systému, které se na provádění evakuace podílejí. Druhá část je zaměřena na analýzu Plánu evakuace města Trutnova z území ohroženého povodní.
New approaches to questions of evacuation
Keywords: evakuace; evakuační plán; mimořádná událost; povodně; integrovaný záchranný systém; hasičský záchranný sbor; evacuation; evacuation plan; emergency event; flood; integrated rescue system; fire brigade