Analýza municipálního rozpočtu - Hořínková, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou municipálního rozpočtu obce Škrdlovice. Cílem práce je analýza příjmů a výdajů rozpočtu obce v letech 2004 - 2008. Práce vychází z definice rozpočtu, metod sestavování rozpočtu, struktury a úlohy, kterou zaujímá v soustavě veřejných rozpočtů. V další části jsou analyzovány příjmy a výdaje dle rozpočtové skladby a výstupem práce je vlastní zhodnocení a návrh doporučení.
Municipal budget analysis
Keywords: municipal budgets; public budgets; budgeting methods; revenue; Expenses; municipální rozpočty; veřejné rozpočty; metody sestavování rozpočtu; příjmy; výdaje