Predikce akciových výnosů pomocí analýzy sentimentu sociálních médií - Charamza, Patrik (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce je zaměřena na průzkum sociálních médií pomocí analýzy sentimentu. Cílem je zjistit, zda lze využít získaná data k predikci vývoje akciových kurzů. Je zde zkoumán vztah mezi sentimentem vyjadřovaným v internetových diskuzích a reálným vývojem ceny akcií. Výsledek je porovnán s oblíbenými indikátory technické analýzy. Data k osmi vybraným akciovým titulům byla získána ze sociální sítě Yahoo Finance.
Prediction of stock yields using social media sentiment analysis
Keywords: analýza sentimentu; sentiment; technická analýza; sociální média; predikce; akciové výnosy; sentiment; sentiment analysis; technical analysis; social media; prediction; stock yields