Sběr a analýza dat k problematice udržitelnosti na regionální úrovni se zaměřením na vybranou oblast životního prostředí - Moravcová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována sběru a analýze dat k problematice udržitelnosti na regionální úrovni se zaměřím na oblast životního prostředí a vymezení základních pojmů problematiky. Problematika byla analyzována a navrhnuta základní opatření. Indikátory, pomocí kterých se zkoumá udržitelnost v zadaných obcích, jsou odpady, lesy a zemědělství, voda a ochrana přírody.
Data collection and analysis for problems of sustainability at the regional level with bearings to selected section of environment
Keywords: udržitelnost; trvale udržitelný rozvoj; Životní prostředí; indikátory; sustainability; Sustainable Development; environmental; indicators