Stanovení chromu v moči metodou ET-AAS - Pulcer, Martin (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce byla zaměřena na přímé stanovení chromu v moči metodou ET-AAS za přítomnosti různých chemických modifikátorů. Byly nalezeny optimální podmínky stanovení teploty pyrolýzy, teploty atomizace, koncentrace použitých modifikátorů. Správnost navržené metody byla ověřena na referenčních materiálech a také na reálných vzorcích moči.
Determination of chromium in urine by GF-AAS
Keywords: moč; chrom; Atomová absorpční spektrometrie; modifikátory