MOŽNOSTI IZOLACE VYBRANÝCH PATOGENNÍCH BAKTERIÍ Z ODPADNÍCH VOD - Roulová, Nikola; Moťková, Petra; Brožková, Iveta; Pejchalová, Marcela (Ministerstvo poľnohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, 2019)
Cílem práce bylo zhodnotit možnosti izolace patogenních bakterií rodu Salmonella, Yersinia, Campylobacter a bakterie Staphylococcus aureus z odpadních vod pomocí klasických kultivačních technik. Za tímto účelem byly jednotlivé patogenní bakterie současně izolovány několika rozdílnými kultivačními postupy, které vycházely z platných ČSN ISO norem, které byly dále modifikovány. Hlavním záměrem bylo najít co nejméně časově a pracně náročný a současně dostatečně citlivý kultivační postup.
POSSIBILITIES OF ISOLATION SELECTED PATHOGEN BACTERIA FROM WASTE WATER
Keywords: Salmonella; Yersinia; Campylobacter; Staphylococcus; odpadní voda; Salmonella; Yersinia; Campylobacter; Staphylococcus; waste water