Sítotiskový poloautomat - Vliv nastavení tiskových podmínek na kvalitu tisku - Hrachovcová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce pojednává o problematice kvality tisku v tiskové technice sítotisk v závislosti na nastavení určitých parametrů při tisku. Teoretická část je zaměřena na jednotlivé volitelné parametry (tisková forma, předtěrka, těrka, sítotisková barva, tiskový stroj a potiskovaný materiál) jenž ovlivňují výslednou kvalitu tisku v sítotisku. V této části jsou též nastíněny i trendy v oblasti sítotisku např. v oblasti ?tištěné elektroniky?, aj. V experimentální části jsou uvedeny výsledky měření a vyhodnoceny individuální proměnné, které byly v průběhu tisku měněny (úhel, rychlost pohybu a přítlak těrky, odtrh a parametry sítoviny). V závěru je shrnut vliv jednotlivých proměnných na kvalitu tisku.
Semi-automatic screen-printing machine - Influence of print condition to print quality
Keywords: sítotisk; kvalita tisku; tisková forma; předtěrka; těrka; sítotisková barva; tiskový stroj; potiskovaný materiál; tištěná elektronika; screen printing; print quality; printing form; float bar; squeegee; screen printing ink; printing machine; printing material; printed electronics