Demografický vývoj farnosti Zdechovice v letech 1790-1899 - Jirásková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá demografickým vývojem farnosti Zdechovice v letech 1790-1899. Na základě zpracování farních matrik a nekatolických matrik sborů ve Chvaleticích a v Trnávce sleduje vývoj sňatečnosti, natality, mortality a geografické mobility s přihlédnutím na uvedenou víru obyvatel.
Demographic Development of the Zdechovice Parish between 1790-1899
Keywords: historická demografie; sňatečnost; porodnost; úmrtnost; Migrace; demografický vývoj; farnosti; historical demography; nuptiality; natality; mortality; Migration; demographic development; parishs