Mzdový systém podniku - Pavlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se zabývá mzdami, mzdovým systémem a s tím spojeným oceňováním a motivací zaměstnanců v podniku České pošty, s. p. pro Ústí nad Labem. Mzdový systém je nedílnou součástí celkového hospodaření podniku. Důležitým cílem podniku je minimalizovat mzdové náklady, avšak výše mzdy musí odpovídat složitosti pracovního výkonu. První část definuje základní pojmy a teorie, slouží jako teoretický podklad pro praktickou část. V praktické části je charakterizován, tabelárně i graficky popsán mzdový systém v reálném podniku. Na základě podkladů a zjištěných výsledků z druhé části se poslední část zabývá souhrnem nedostatků a následným návrhem řešení.
Earnings system in the enterprise
Keywords: mzdový systém; mzda; podnik; motivace; hodnocení práce; Česká pošta; s. p; earnings system; wage; business; motivation; job evaluation; Česká pošta