Rozvoj regionální železniční dopravy - Motyková, Hana (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zaměřuje na problematiku regionální železniční osobní dopravy. Zabývá se její charakteristikou, analýzou současného stavu a návrhem na zkvalitnění regionální železniční dopravy v Olomouckém kraji. V závěru je provedeno zhodnocení navrhovaného řešení.
Development of regional railway service
Keywords: regionální železniční doprava; dopravci; vozidlové parky; zkvalitnění; Olomoucký kraj; regional railway services; transporters; wagon lines; improvement; Olomouc Region