Charakterizace buněčné linie THP-1 - Šafářová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na monocyto-makrofágovou buněčnou linii THP-1. První část bakalářské práce je zaměřená na leukocyty a jejich rozdělení, dále je zmíněn monocyto-makrofágový systém a jednotlivé typy leukémií. V hlavní části se zaměřuji na popis buněčné linie THP-1 a její kultviaci a diferenciaci. Dále jsem ve své práci popsala vliv některých látek a nanomateriálů na THP-1 buňky. V závěru práce jsem se zaměřila na výhody a nevýhody použití buněčné linie THP-1.
Characterization of the THP-1 cell line
Keywords: buněčná linie THP-1; monocyt; makrofág; monocyto-makrofágový systém; leukemie; THP-1 cell line; monocyte; macrophage; monocyte-macrophage system; leukemia