Majetkové daně v České republice - Kocábková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na majetkové daně používané v České republice. Nejdříve uvádí do daňové problematiky a vysvětluje základní daňové pojmy. Následně rozebírá jednotlivé typy majetkových daní - daň z nemovitostí, daň darovací, daň dědickou, daň z převodu nemovitostí a daň silniční. Postihuje i změny platné od roku 2009. Vymezuje postavení těchto daní v rozpočtu. V praktické části je provedeno vlastní šetření na Městském úřadě v Chrasti a ve Slatiňanech a porovnání výsledků.
Property taxes in Czech Republic
Keywords: Taxes; property taxes; real estate tax; death-duty; gift tax; vehicle excise duty; taxes reforms; Daně; majetkové daně; daň z nemovitostí; daň dědická; daň darovací; daň silniční; daňové reformy