Diversity management ve vybraném podniku - Smejkalová, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se orientuje na oblast řízení lidských zdrojů se zaměřením na koncepci diversity managementu. Základem chování podniků je legislativní rámec. V České republice upravuje rovné příležitosti a zákaz diskriminace řada zákonů a norem, v práci jsou zmíněny jen ty nejdůležitější. Vyšší úroveň, která tvoří nadstavbu k rovným příležitostem, je otázka diversity v podniku, její vnímání a respektování. Za nejvyšší úroveň se považuje diversity management, který má za úkol řídit různorodost pracovních sil v podniku s maximálním využitím schopností, dovedností každého jednotlivého pracovníka a chápání rozdílnosti těchto osob jako konkurenční výhody pro podnik. Způsoby přístupu k různorodosti pracovních sil a jejich dopady na výkonnost a úspěšnost podniku identifikuje provedená analýza aplikace diversity managementu ve vybraném podniku.
Diversity management in a chosen company
Keywords: diversity management; diversita; Řízení lidských zdrojů; diskriminace; diversity; Personal management; discrimination