Hodnocení strategické pozice podniku působícího v polygrafickém průmyslu - Havlíček, Daniel (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce s využitím metod strategické analýzy posuzuje postavení vybraného podniku na trhu a na základě zjištěných poznatků vymezuje pozici pro zlepšení strategické pozice podniku. Teoretická část vymezuje základní pojmy, definuje metody strategické analýzy a přibližuje syntézu výsledků pomocí metody SWOT. V praktické části dochází k aplikaci problematiky ve vybrané společnosti. V závěru práce jsou formulovány návrhy a doporučení na zlepšení situace.
Evaluation of the strategic position of the company operating in the printing industry
Keywords: strategická analýza; strategie; poslání; vize; tržní pozice; strategic analysis; strategy; mission; vizion; vision; market position