Důsledky zavedení euro v bankovním sektoru ČR - Gregorová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2005)
Předmětem diplomové práce je vstup České republiky do Hospodářské a měnové unie a především vstup České republiky do EUROSYSTÉMU. Jsou zde popsány kroky k vytvoření EMU, vstupní kritéria pro přijetí euro Českou republikou a prognóza jejich splnění, důsledky zavedení eura pro bankovní sektor a ekonomický vývoj ČR. Dále je zde ukázáno fungování vybraných centrálních bank zemí, které přijaly euro.
Incidence introduction Euro in bank's sector Czech Republic
Keywords: Hospodářská a měnová unie; EURO; Bankovní sektor; banky; Evropská Unie; Česká Republika; měnová politika; Česká národní banka; ekonomický vývoj