Využití omezovacích prostředků v ošetřovatelské praxi - Grofová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2015)
Teoretická část práce se zaobírá využitím omezovacích prostředků ve zdravotnictví v různých formách a shrnuje náležitosti a rizika, které s sebou tato indikace nese. Zabývá se také historií užití omezovacích prostředků a současnými výzkumy. Praktická část se zabývá postojem sester k omezovacím prostředkům a jejich subjektivních pocitech v souvislosti s jejich užíváním.
Utilization of restrictive devices in nursing practise
Keywords: restrictive means; health care; hospitalization; safety; omezovací prostředky; zdravotnictví; hospitalizace; bezpečnost