Prodloužení stávající trati 045 Trutnov - Svoboda nad Úpou do Pece pod Sněžkou - Jedlička, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce řeší prověření možnosti obsloužení města Pece pod Sněžkou kolejovou dopravou, která by pomohla k odlehčení nárůstu silniční dopravy v regionu a snížení jejího vlivu na životní prostředí. Samotný návrh spočívá ve vybudovaní novostavby železniční trati, která by ve své podstatě prodloužila stávající trať 045 Trutnov - Svoboda nad Úpou až do Pece pod Sněžkou.
Extension of the existing railway line 045 Trutnov - Svoboda nad Upou to Pec pod Snezkou
Keywords: železniční tratě; životní prostředí; dopravní obslužnost; prodloužení; KRNAP; railway lines; environment; transport serving; extension; Krkonose national park