Rozhodování a rizika obce Albrechtice nad Orlicí - Špačková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem bakalářské práce je popsání a identifikace rizik v dané obci a popsat rozhodování o veřejných zakázkách, jako o jednom z potencionálních rizik obce. Obecná část práce zahrnuje popis veřejné správy, charakteristiku obce, popis rozhodování a charakteristiku veřejných zakázek. Praktická část práce je zaměřena na obec Albrechtice nad Orlicí, kde je provedena analýza nejvýznamnějších rizik. Dále je tu popsáno rozhodování o veřejných zakázkách obce. Cílem práce je obecně popsat rizika a rozhodování obce. A dále analyzovat rizika, která by obci mohli hrozit a popsat rozhodování o veřejných zakázkách, jako jedné z možnosti rizik v obci. Na závěr jsou obci, ze získaných výsledků navrhnuta určitá doporučení
Decision making and risk of municipality Albrechtice nad Orlicí
Keywords: veřejná správa; obce; riziko; rozhodování; veřejné zakázky; public administration; communities; risk; decision-making; public order