Zneužívání a týrání seniorů - Proroková, Adriana (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zneužívání a týrání seniorů. Teoretická část se zaměřuje na aktivitu, péči a komunikaci v souvislosti se seniory. Dale pak na typy týrání, na existující organizace a kdo ze seniorů je nejvíce ohrožen násilím. Samostatnou kapitolu tvoří syndrom vyhoření a relaxace profesionálních pečovatelů. Ve výzkumné části jsou uvedeny dva dotazníky a čtyři kazuistiky, které poukazují na závažnost dané problematiky.
Maltreatment and seniors abuse
Keywords: senioři; zneužívání; týrání; násilí; geriatrie; pečovatelé; Syndrom vyhoření; dotazníkové šetření