Historie muzea v Jičíně - Maťátková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá historií muzejnictví v Jičíně od prvních náznaků v 60. letech 19. století. První muzejní snahy spadají však až do let 1883-1886. Část práce je též věnována jičínskému muzejnímu spolku založenému v roce 1895.
History of the museum in Jičín
Keywords: Jičín; muzea; spolkový život; 19. století; muzeologie