Poplatky správní, soudní, místní, z prodlení v občanském právu a ostatní v podmínkách ČR - Pecina, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na stávající právní úpravu poplatků místních, správních, soudních, z prodlení v občanském právu a ostatních v podmínkách České republiky. První část je věnována současné právní úpravě poplatků místních, soudních, správních a z prodlení v občanském právu. V závěru první části je přehled poplatků u Okresního soudu v Pardubicích za rok 2005 a 2006. Druhá část je věnována vlivu poplatků na státní rozpočet a rozpočty územně správních celků. Ve třetí části je zachycena správa daní a poplatků v působnosti Městského úřadu a Finančního úřadu v Holicích.
Administration, juridical, local fees and past due fees in civil law and other in the conditions of Czech Republic
Keywords: poplatky; Daně; legislativa; rozpočty; finanční úřady; okresní soudy; fees; Taxes; legislation; budgets; financial authorities; district courts