Hygienické hledisko cirkulace zapůjčených nástrojů - Dostálová, Petra (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na zjištění stavu hygienického hlediska a ostatních skutečností v souvislosti s cirkulací zapůjčených nástrojů ke konkrétním operacím, tzv. létajících sad. Teoretická část popisuje cirkulaci nástrojů ve zdravotnickém zařízení, jejich dekontaminaci, mechanickou očistu, sterilizaci a hygienu v perioperační péči. Výzkumná část se dělí na kvalitativní a kvantitativní šetření. Nejdříve byla uskutečněna kvalitativní část, provedení a vyhodnocení rozhovorů. Na základě informací z nich získaných byl sestaven dotazník. Hlavním záměrem práce bylo popsat postupy péče o chirurgické nástroje, zjistit rizika a chyby v oblasti hygieny a ostatních skutečností cirkulace zapůjčených nástrojů ke konkrétním operacím.
Hygienic aspect of circulation borrowed surgical instruments
Keywords: chirurgické nástroje; perioperační péče; hygiena v perioperační péči; cirkulace nástrojů; surgical instruments; perioperative care; hygiene in perioperative care; circulation of instruments