Jugoslávští židé a nacistické Německo v roce 1933 - Lavrenčíková, Jindra (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem této práce je popis vývoje židovské komunity od počátku až do r. 1933, a také zmapování otázky vývoje vztahů Jugoslávie k novému hitlerovskému režimu v Německu. Struktura je sestavena v historické posloupnosti a reflektuje významné události vývoje židovské historie.
The Boycott of Nazi-Germany in Yugoslavia
Keywords: židé; Jugoslávie; Chorvatsko; nacisté; Německo; Evropa; 1933; judaismus; 20. století; Jews; Yugoslavia; Croatia; Nazi; Germany; Europe; Judaism; 20th century