Bankovní záruka jako zajišťovací instrument - Fofová, Zdenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá bankovní zárukou, která se využívá jako zajišťovací instrument. V teoretické části práce blíže seznamuje s možnostmi zajištění závazků v České republice, historií bankovní záruky a legislativou, která upravuje její použití. Praktická část je věnována aplikaci teoretických poznatků na konkrétní banku. Blíže je zde objasněna vnitřní legislativa banky, která se vztahuje k bankovním zárukám. V závěrečné části se bakalářská práce věnuje možným řešením, která by mohla přispět k většímu využívání tohoto zajišťovacího instrumentu.
Letter of guarentee as a securing instrument
Keywords: securing; liabilities; guarantees; banks; regulations; zajištění; závazky; záruky; banky; předpisy