Využití vysokotlaké extrakce rozpouštědlem pro analýzu potravin - Ježková, Naděžda (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá vysokotlakou extrakcí rozpouštědlem na přístroji one PSE. Je zde provedena optimalizace extrakčních parametrů pro chmel a jakon. Následná analýza extraktů byla realizována pomocí GC/MS.
Use of pressurised fluid extraction for food analysis
Keywords: extrakce rozpouštědlem; chmel; jakon; plynová chromatografie