Využití daňových rájů - Sekotová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se věnuje problematice využívání daňových rájů. Poskytuje přehled o daňově příznivých oblastech, o možnostech jejich využití a o vztahu k praní špinavých peněz z organizovaného zločinu. V druhé části je uvedeno teritoriální rozmístění daňových rájů, zakládání společností v daňových rájích, využití daňových rájů a komparace vybraného daňového ráje s podmínkymi ČR.
Use of tax havens
Keywords: tax havens; regulation; money laundering; daňové ráje; regulace; praní špinavých peněz; offshore společnosti; onshore společnosti